Day 1

Thu, Oct 6
Timezone: Asia/Singapore (+08)
08:00

    Registration/Snacks - 60 mins

09:00

    Opening speech with Mr Chan Cheow Hoe, GovTech’s Government CIO - 20 mins

09:20
10:05

    Break/Snacks - 30 mins

10:35
11:20

    Break - 10 mins

11:30
12:15

    Break - 10 mins

12:25
13:10

    Lunch - 20 mins

13:30
13:50

    Lunch - 20 mins

14:10
14:55

    Break - 10 mins

15:05
15:50

    Break - 10 mins

16:00
16:45

    Break/Snacks - 30 mins

17:15
  • Added to My Schedule
    keyboard_arrow_down
    Joshua Kerievsky

    Joshua Kerievsky - Modern Agile

    schedule  05:15 - 06:00 PM place Grand Marquee star_halfRate

    Over the past decade, innovative companies, software industry thought leaders and lean/agile pioneers have discovered simpler, sturdier, and more streamlined ways to be agile.  These modern approaches share a focus on producing exceptional outcomes and growing an outstanding culture.  Today, it makes far more sense to bypass antiquated agility in favor of modern approaches.

    Modern agile methods are defined by four guiding principles:

    • Make people awesome
    • Make safety a prerequisite
    • Experiment & learn rapidly
    • Deliver value continuously

    World famous organizations like Google, Amazon, AirBnB, Etsy and others are living proof of the power of these four principles.  However, you don’t need to be a name brand company to leverage modern agile wisdom.

    In this talk I’ll explain what I mean by modern agility, share real-world modern agile stories, show how modern agile addresses key risks while targeting results over rituals, and reveal how the 2001 agile manifesto can be updated to reflect modern agile’s four guiding principles.

18:00

    Evening Chill-Out at Exhibit - 120 mins

Day 2

Fri, Oct 7
Timezone: Asia/Singapore (+08)
08:30

    Snacks - 30 mins

09:00
  • Added to My Schedule
    keyboard_arrow_down
    Dave Thomas

    Dave Thomas - Value Driven Development - Maximum Impact, Maximum Speed

    schedule  09:00 - 09:45 AM place Grand Marquee star_halfRate

    Agile, OOP... are like good hygiene in the kitchen, it results in meals with consistent quality and predictable prep and service times. It doesn't result in great meals nor substantially impact the ROI! Lean Thinking clearly shows that the only way to make a significant impact is to improve the value chain by improving flow. If everyone is following best practices no one has competitive advantage. Major improvements in the value chain depend on continued disruptive innovations. Innovations leverage people and their ideas. We use case studies to illustrate the different business and technical innovations and their impact. We conclude with a discussion of how to build and leverage an innovation culture versus a sprint death march when dealing with high value time to market projects.

09:45

    Break/Snacks - 30 mins

10:15
11:00

    Break - 10 mins

11:10
11:55

    Break - 10 mins

12:05
12:50

    Lunch - 60 mins

13:50
14:35

    Break - 10 mins

14:45
15:30

    Break - 10 mins

15:40
16:25

    Break/Snacks - 30 mins

16:55
17:40

    Closing Talk - 10 mins